8 Myter om miljonärer


Vill du bli en Miljonär?

Vad krävs? Måste man vara ursmart med hög utbildning?
Sami Sulieman slår hål på de 8 myterna om miljonärskapet.
Myt 1: Miljonärer är smartare
Det finns en föreställning om att miljonärer skulle vara supermänniskor med särskilda krafter. Någon som kan uppnå denna form av ekonomisk framgång måste helt enkelt vara bättre och smartare än andra. Föreställning är emellertid inte förankrad i någon form av verklighet. Miljonärer är vanliga människor vars främsta förmåga är att de – utan ursäkter – sätter upp egna målbilder som de outtröttligt arbetar mot, oavsett vilka hinder som kommer i deras väg
Myt 2: Miljonärer tar inga risker
Miljonärer ser till att satsa på saker de tror kommer att lyckas. Jo, de gör de. Ibland måste man ha en övertygelse att det kommer att bli bra på sikt. Därför behöver folk riskkapital. Miljonärer är många gånger modiga.
Myt 3: Miljonärer har aldrig varit fattiga
Många har haft en del hundår i början. En del har lyckats bra för att sedan förlorat allt och börjat om igen. Att komma igen är ett ledord för många miljonärer.
Myt 4: De flesta miljonärer föddes med pengar
Den som ögnat igenom toppen av Veckans Affärers årliga miljadärslista kan få uppfattningen av att pengar främst är något man ärver. Men att Kamprad år efter år sitter stadigt på toppen tyder på något annat. En undersökning genomförd av Fidelity Investment visade att 86 procent av alla miljonärer är self-made.
Man har börjat från botten och jobbat sig upp.
Myt 5: Miljonärer är orädda
Har du funderat på att starta ditt eget företag? I så fall vet du att denna tanke kommer med ett visst mått rädsla. Det kan vara rädslan inför att säga upp sig, att misslyckas eller att helt enkelt förlora allt. Du är inte ensam, 57 procent av de miljonärer av intervjuade uttryckte att de känt någon av dessa rädslor. Nyckeln är att söka kunskap som du kan basera dina beslut på för att undvika onödig risk. Att våga satsa är ett ledord för många. Det handlar om attityd.
Myt 6: Miljonärer tjänar miljonlöner
Många som nått denna magiska gräns har tjänat sina pengar genom att starta eller sälja egenstartade företag. Andra har haft positioner inom organisationer som betalat ut både höga löner och bonusar. Sedan finns det andra miljonärer, de som tagit sig dit genom att investera sina pengar på börsen eller addera passiva inkomstkällor. Den som inte har en miljonlön kan med en lite disciplin leva efter en budget, för att sedan investera resterande del. Med en tydlig målbild, disciplin och kreativitet kan du fortfarande bli en miljonär.
Myt 7: Miljonärer jobbar ensamma
Vid intervjuer visar det sig ofta att man startat företag ihop med 2-4 andra. Byggt upp ihop.
Sedan kan vissa brutit sig ur samarbetet eller ändrat inrikting.
Man har drivet i sig att vilja att lyckas.
Många miljonärer är självständiga. Man vågar gå en egen väg.
Myt: 8 Miljonärer vill inte synas utåt
Där är det olika slags folk. En del satsar på en snygg bil eller stor villa. En del vill hålla en låg profil.
Många gånger beror det på det omgivande samhället i olika länder.
Ibland anpasar sig folk till vad som passar sig.
Inget sätt är fel.
Det ska vara kul att lyckas.
Har du drivet i dig och vill lyckas är det bara att sätta igång redan idag tycker Sami Sulieman

Kommentarer